Mari belajar bahasa Sunda (1)

apa : naon
kenapa : kunaon
bagaimana : kumaha
kapan : iraha
siapa : saha
lagi ngapain : nuju naon
apa lagi dong: naon deui atuh
apa ini : naon ieu

saya : abdi
kamu : anjeun
kita : urang

mau : hoyong
tidak mau : alim
akan : bade

saya mau minum : abdi hoyong eueut
minum : eueut (halus) / nginum (sebaya)
makan : tuang (halus) / dahar (sebaya)

apa kabar : kumaha damang?
Baik : damang
Bagus : sae

Siapa nama kamu : saha jenengan anjeun?
Nama saya laksa : nami abdi laksa
Terima kasih : hatur nuhun
Sama-sama : sami-sami
Iya : muhun
Tidak : henteu
Permisi : punten
Maapin saya : hapunten abdi
Biasa : tiasa

Saya ga paham bahasa sunda : abdi teu paham bahasa sunda
Sedikit2 : sa etik-sa etik (halus) / sa alit-sa alit (sebaya)

Sudah : Atos
belum : Acan
boga : punya
pacar : kabogoh

(+) Neng, udah punya pacar : neng, atos gaduh kabogoh
(-) belum : teu acan
(+) masa sich, lum punya pacar : maenya teu acan gaduh kabogoh
(-) serius bang.. : serius akang..
(+) neng cantik deh : neng meni geulis

Cewek : neng / nyai
Cowok : ujang / cep / akang
Baik : bageur
Nakal : bongor
Jelek : goreng / butut / jore
Cantik : geulis
Cakep/ ganteng : kasep

Kamu cantik banget : anjeun geulis pisan
Bagus banget : sae pisan

Nomor : nomber
1 : hiji
2 : dua
3 : tilu
4 : opat
5 : lima
6 : geneup
7 : tujuh
8 : dalapan
9 : salapan
10 : sapuluh

11 : sabelas
30 : tilu puluh
1,000 : sarebu
10,000 : sapuluh rebu
100,000 : saratus rebu
1 juta : sajuta
1 milyar : samilyar
1 trilyun : satrilyun
½ : satengah

Perkenalkan nama saya laksa : perkenankeun nami abdi laksa
Saya tinggal di jogja : abdi linggih di jogja
Klo neng neng tinggal dimana : ari neng teh linggih dimana?
Kelas berapa neng : kelas sabaraha teh?
Gimana, sekolahnya lancar : kumaha, sakola’na lancar?

Bersambung……

  1. laksa damang,,,,,,?

  2. It ís difficult to find knowledgeable people
    in this particular subject, however, you seem like you know what youíre talking
    about! Thanks

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: